Biuletyn Polonistyczny

Oferta pracy

Data dodania: 30.09.2025
Termin nadsyłania zgłoszeń: 10.10.2025

Korektor treści naukowych

Miejscowości:
Wrocław
Forma pracy:
pełen etat
Dziedziny:
redakcja

Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego zaprasza do składania ofert na stanowisko specjalisty.

Twój zakres obowiązków

  • sprawdzanie materiałów dydaktycznych pod względem językowym i wprowadzanie poprawek,
  • weryfikacja materiałów dydaktycznych pod względem aktualności, powielonych fragmentów, plagiatu,
  • poprawności merytorycznej materiałów,
  • przygotowywanie feedbacków dla redaktorów,
  • konsultacje z redaktorami w sprawie poprawności językowej i aktualności aktów prawnych,
  • współpraca z managerami w zakresie m.in. wdrażania nowych redaktorów, tworzenia instrukcji działowych, itp.

Nasze wymagania

  • doświadczenie w pracy jako korektor,
  • doskonała znajomość zasad języka polskiego,
  • umiejętność dostosowania się do wewnętrznych wytycznych edytorskich,
  • biegła, praktyczna znajomość programu Microsoft Word,
  • umiejętność jasnego i dokładnego przekazywania informacji,
  • umiejętność pracy w zespole,
  • umiejętność właściwej organizacji pracy własnej,
  • umiejętność szybkiego czytania,
  • umiejętność wyszukiwania treści i weryfikowania ich poprawności – research,
  • umiejętność pracy pod presją czasu.

Mile widziane

  • doświadczenie związane z korektą treści naukowych

Benefity

  • dofinansowanie zajęć sportowych
  • prywatna opieka medyczna
  • dofinansowanie szkoleń i kursów
  • spotkania integracyjne
  • brak dress code’u
  • dofinansowanie biletów do kina, teatru
  • wyprawka dla dziecka
  • świętowanie urodzin
  • program rekomendacji pracowników
  • inicjatywy dobroczynne

Informacje

Słowa kluczowe:
Data dodania:
30 września 2025; 22:30 (Piotr Bordzoł)
Data edycji:
30 września 2025; 22:30 (Piotr Bordzoł)
Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywanena Twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki. Sprawdź informacje o plikach cookies.